project home 6 updates 159 donateurs

Dutch Champions fotoboek

door Anne Claire de Breij & Niels van Muijden
 • Dutch Champions
  In Nederland wordt jaarlijks een aanzienlijk aantal kampioenschappen georganiseerd; van sport tot spel of van ambacht tot hobby. Sommige kampioenschappen trekken miljoenen kijkers, terwijl andere kampioenschappen gehouden worden zonder dat ook maar iemand er weet van heeft. Er bestaat geen eenduidige definitie van de Nederlands kampioen en dat fascineert ons. Nederlands kampioen zijn is niet gelieerd aan leeftijd, maatschappelijke status, opleidingsniveau, geslacht of afkomst. Elke kampioen excelleert in iets totaal verschillends, toch delen ze allen een en dezelfde eigenschap - ze zijn de beste van Nederland.
   
  Deze overeenkomst naast de grote diversiteit interesseert ons. Met ons Dutch Champions fotoproject geven we een visueel antwoord op de vraag ‘wie zijn onze kampioenen?’ Ons fotoboek is een bundeling van bijzondere kampioenen die in al hun verschijningsvormen worden getoond. Nog niet eerder zijn deze bijzondere kampioenen gezamenlijk in een serie geportretteerd.
   
  Werkwijze
  Om een ode te brengen aan de Nederlands kampioen hebben we het hele land doorkruist. Van Tuitjenhorn tot It Heidenskip en van Landgraaf tot Zunderdorp. We hebben bij kampioenen thuis gefotografeerd, in sporthallen, in hotellobby’s en zwembaden. Door de kampioenen afwisselend in hun eigen omgeving en die daarbuiten te portretteren, of door de bestaande ruimte - gedeeltelijk - naar onze hand te zetten wordt de grens tussen documentaire en geënsceneerde fotografie afgetast. Er wordt als het ware een fictieve werkelijkheid gecreëerd binnen een documentair onderwerp.
   
  Het fotoboek
  In het boek zien we een selectie van 34 Nederlands kampioenen. De beelden worden vergezeld van korte informatieve stukjes tekst, gebaseerd op interviews met de kampioenen.
   
  Ons doel is om de geportretteerde kampioenen een mooi platform te bieden, in de vorm van een prachtig fotoboek. Help ons dit doel te realiseren! Steun ons project op www.voordekunst.nl Eeuwige dank en leuke tegenprestaties liggen in het verschiet. Het opgehaalde geld zal worden besteed aan de drukkosten van het fotoboek.

  Het fotoboek wordt midden oktober gedrukt.
   
  Particulieren of bedrijven die meer dan 20 exemplaren tegelijk willen bestellen kunnen contact opnemen met Niels van Muijden (0612278697).
   
  Specificaties Dutch Champions fotoboek
  Aantal pagina’s: 248
  Formaat: 170x240mm. Rug ca 23mm
  Grafisch ontwerp: Johannes Verwoerd
  Taal: Nederlands, Engels
  Tekst: Olaf van Muijden
  Drukkerij: Rob Stolk
  Uitgeverij: Komma
   
  Credits film
  Concept:  Anne Claire de Breij & Niels van Muijden
  Camera + Edit: Jack Westerlaken
  Muziek: Creative Commons
  "Solan" by Podington Bear
  "Procession of the King" by Kevin MacLeod
  Met speciale dank aan: Lennart Bakker en Shelby Visser
  Jan Kosters & Charlotte Fifis (SVOD Deventer)
   
  Dutch Champions is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaanfonds

  www.facebook.com/dutchchampions

  www.anneclairedebreij.com
   

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer Reacties tonen (1)
   • sjoep zegt volgens mij krijg ik nog een foto van jullie........
    371 dagen geleden
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

Anne Claire de Breij & Niels van Muijden
project van Anne Claire de Breij & Niels van Muijden

Anne Claire de Breij (1984) en Niels van Muijden (1977) reizen sinds 2011 het hele land door om bijzondere Nederlands kampioenen te portretteren voor hun fotoboek Dutch Champions. Anne Claire is fotograaf en in 2008 afgestudeerd aan de Koninklijke ... (meer)

Dit project is 104% voordekunst
€ 9.435 doel van € 9.000 bereikt
159 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.