project home 2 updates 32 donateurs

Retour Zijderoute: zes studenten, kunst en culturen op de Zijderoute

door Hermitage Amsterdam
 • Zes studenten doen onderzoek naar de hedendaagse Zijderoute 
   
  Steun ons en maak mogelijk dat wij de wonderen van de hedendaagse zijderoute blootleggen. Je steunt een bijzondere onderzoeksreis naar Centraal Azië, waar wij de bijzondere culturen, kunst, architectuur en natuur onderzoeken. In ruil voor je donatie ontvang je iets bijzonders, varierend van een ansichtkaart uit Kazachstan, een prachtig souvenir uit Centraal Azië, of gratis toegang tot de Zijderoute tentoonstelling in de Hermitage Amsterdam, mét rondleiding!
   
  Onlangs zijn we een bijzonder project in de Hermitage Amsterdam gestart, tijdens de tentoonstelling Expeditie Zijderoute. Ons project, Retour Zijderoute, is een hedendaagse expeditie naar het oude Zijderoutegebied in Centraal-Azië. In dit project leggen wij, zes studenten archeologie en (kunst) geschiedenis, een deel van de legendarische Zijderoute af. We gaan in een periode van vier maanden in Amsterdam de Hermitagecollectie en in Centraal-Azië de hedendaagse Zijderoute onderzoeken. We bestuderen in Kazachstan, Oezbekistan en Kirgizstan de culturen, handel, landschap, muziek, voedsel en dieren, met als doel hedendaagse bewijzen te vinden van de enorme culturele uitwisseling, waar de antieke Zijderoute toe leidde. Vooraf en tijdens de expeditie doen wij verslag via video- en weblogs, zodat in Nederland het grote publiek ons kan volgen, in de tentoonstelling en in de (sociale) media. 
   
  Het doel van ons project is om aan iedereen te laten zien hoe de hedendaagse Zijderoute er nu uit ziet. We  komen niet alleen terug met veel meer kennis, maar zijn ook van plan om een aantal prachtige objecten mee terug te nemen; hedendaagse objecten die getuigen van de culturele uitwisseling langs de Zijderoute. Met deze objecten organiseren wij een kleine moderne zijderoute tentoonstelling die tot en met september 2014 voor de bezoekers van de Hermitage te zien zal zijn.
   
  Behalve de vliegtickets, die gesponsord worden door KLM, financieren wij alle kosten in Centraal Azië zelf. Denk hierbij aan overnachtingen, lokaal vervoer, het bezoeken van opgravingen, vaccinaties, visa etc. Met een kleine extra bijdrage kunnen wij in Centraal Azië zoveel meer doen en zien. Door een donatie te doen via voordekunst.nl steun je ons bijzondere project en help mee met het onderzoek naar de hedendaagse zijderoute. En je krijgt er ook nog wat voor terug, zoals een souvenir of ansichtkaart uit Centraal Azië, een rondleiding van ons door de tentoonstelling Expeditie Zijderoute in de Hermitage Amsterdam of twee toegangstickets voor het toneelstuk Naar Moskou...!  Naar Drie Zusters van Anton Tsjechov gespeeld door ’T Woud Ensemble in de binnentuin van de Hermitage.
   
  Dankjewel voor jullie hulp!
   
  Mike de Booij (22), Rens Bravenboer (21), Eren Nazim Cam (25), Nadia Hamid (31), Janine van Noorden (20) en Vera Tolstoj (24)
   
  Volg ons project op: 
   
   

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

Hermitage Amsterdam
project van Hermitage Amsterdam

... (meer)

Dit project is 138% voordekunst
€ 2.075 doel van € 1.500 bereikt
32 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.