project home 4 updates 59 donateurs

BREEKGOED maakt Oproer

door Theatergroep BREEKGOED
 • Oproer is een beeldende locatievoorstelling op de Grote Vijver in het Amsterdamse Bos. In samenwerking met Theater het Amsterdamse Bos maakt BREEKGOED een voorstelling die ronddrijft op de Grote Vijver in het Amsterdamse Bos.

  Stel: Je woont in een stad. Op een dag wordt je wakker en je merkt dat die plek - de vaste grond onder je voeten - uiteen is gevallen en in het water is beland. Je dobbert rond op een klein eiland van eigendommen die je gedurende je leven om je heen hebt verzameld. Wat gooi je overboord en wat houd je vast? Hoe bouw je door met het water aan de lippen en de hoop onder je arm? Hoe sta je op een drijvend vlot? Hoe sta je naakt in de wereld?
  BREEKGOED maakt Oproer vanuit de fascinatie voor de hedendaagse mens, die zijn of haar leven op eigenzinnige manier tracht vorm te geven. De mens die zo veel waarde toekent aan materiaal, er houvast in vindt, er angsten achter verbergt of zichzelf erin verliest. De mens die zich staande probeert te houden in een wereld die wankelt.

  Het publiek zit aan de waterkant en kijkt over het wateroppervlak naar een drijvende constructie bestaande uit een aantal eigenzinnig vormgegeven vlotten: gelaagde muren - verschillende soorten hout en afgedankte huisraad. De vlotten worden bewoond door performers en muzikanten. Zij pogen de boel bij elkaar te houden of helpen het lot een handje in het loslaten van de ballast. Op eigen kracht banen de performers zich op hun vlot door het zwarte water. Oproer is een ludiek maar tragisch schouwspel waarin mensen zichzelf keer op keer een houding proberen te geven in een wereld die in rap tempo verandert.

  In april 2012 experimenteerde BREEKGOED met ondersteuning van het Amsterdamse Fonds voor de Kunst een maand lang aan het ontwikkelen van het decor voor Oproer, de (on)stabiele basis van de voorstelling. Maar dat is pas het begin. Nu moet het decor, de vlotten, tot leven komen. Met uw steun is dat mogelijk! Help ons dit geweldige project in het Amsterdamse Bos te realiseren. Voor uw bijdrage geven wij u een tegenprestatie.

  Wij zijn u nu al dankbaar.

  Lees meer over ons en over het project op www.BREEKGOED.nl en volg ons op Facebook.

  Speeldata Oproer
  21 t/m 25 augustus om 20.30
  5 t/m 9 september om 21.30
  12 t/m 16 september om 21.30

  Spel: Brigitte Defaix, Esther Gouarné, Katja Hofman, Chris Koopman, Ilon Lodewijks, Josephine van Rheenen, Jörgen Scholtens, Remi Walsarie, Hendrik Walther
  Concept en regie: Sanne Verkaaik
  Concept en vormgeving: Sofie Doeland
  Technische productie: Mark Thewessen en Daan Westendorp
  Geluidsontwerp: Marijn van Bussel
  Lichtontwerp: Bart van den Heuvel en Tim Vleugel
  Compositie: Daan Hofman
  Kostuums: Nicky Nina de Jong
  Productie: Pauline Otten en Sarah Steeman

  www.BREEKGOED.nl
  www.sofiedoeland.nl
  www.sanneverkaaik.carbonmade.com

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

Theatergroep BREEKGOED
project van Theatergroep BREEKGOED

... (meer)

30%
GEDONEERD
€ 2.884
VAN € 9.500
926
dagen geleden
Financiering afgelopen.

Financiering is succesvol wanneer € 9.500 is bereikt