project home 39 updates 70 donateurs

Jongste zegt nee - de film

door SWIID
 • Jongste stopt met eten. Hij verliest in razend tempo 20 kilo en alle zin in het leven.
   
  Dat is het verhaal wat ik wil vertellen. Een speelfilm van circa 60 minuten met zoveel mogelijk humor, zo weinig mogelijk drama en een optimistisch einde.
   
  Ik
  Mijn naam is Hidde van Koningsveld. 16 jaar en filmmaker. Geboren (en getogen) Utrechter. De regisseur van dit project. Recent won ik op het Nationaal Filmfestival voor Scholieren de tweede prijs. In samenwerking met de auteur Angela Mastwijk, andere professionals uit de filmwereld en topacteurs wil ik dit project gaan realiseren.
   
  Jongste zegt nee
  September 2012 verscheen het boek van Utrechtse auteur Angela Mastwijk, ‘Jongste zegt nee’. Waar het over gaat?
   
  Jongste (14) stopt met eten. Hij verliest in razend tempo 20 kilo en alle zin in het leven. Het etiket dat hij al snel krijgt opgeplakt, vermeldt Anorexia. zijn conditie dendert bergafwaarts en opname in een eetstoornissenkliniek, zoals dringend geadviseerd door de GGZ, lijkt onvermijdelijk. Moeder en zoon hebben echter een andere visie en kiezen hun eigen weg.
   
  Meer over het boek vindt u op Bol.com: http://www.bol.com/nl/p/jongste-zegt-nee/9200000008586769/. Dit verhaal gaan wij verfilmen.
   
  Waarom?
  Omdat het nodig is. Uit recent onderzoek (juni 2012) is gebleken dat 11 procent van de Nederlandse psycholoogbezoekers jonger dan 20 jaar is. In 2009 was dat nog 9 procent. Toch bestaan er nog weinig Nederlandse speelfilms die de thema’s depressiviteit en eetstoornissen behandelen. Daar wil ik verandering in brengen, want het is belangrijk dat jongeren zien dat een happy ending wel degelijk bestaat. Wellicht met uw hulp.
   
  Want:
  Een film maken kost geld. De meeste Nederlandse bioscoopfilms kosten tussen de 500.000 en 1 miljoen euro. Zoveel hebben wij natuurlijk niet nodig: Jongste zegt nee kan voor 11.500 euro gerealiseerd worden. We moeten camera’s, microfoons en lampen huren, de cast en crew moet eten, de film moet gedistribueerd worden… Dat is slechts een kleine greep uit onze kosten.
   
  Maar uw donatie wordt uiteraard beloond: rechts ziet u diverse leuke en bijzondere tegenprestaties die u ontvangt na uw donatie.
   
  Bedankt
  Zomer 2013 gaan we de film opnemen in Den Haag en Utrecht. Zomer 2014 zal Jongste zegt nee feestelijk in première gaan. Met behulp van u, onze donateur, gaan we er iets prachtigs van maken. Bedankt.
   
  Tot die tijd kunt u ons volgen op Facebook (http://facebook.com/JongsteZegtNee) en Twitter (https://twitter.com/JongsteZegtNee).

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

SWIID
project van SWIID

SWIID is Hidde van Koningsveld: een jonge half-Fries met grootse plannen voor het maken van bijzondere films met buitengewone invalshoeken, prachtige speelfilms en indrukwekkende beelden. ... (meer)

Dit project is 102% voordekunst
€ 11.785 doel van € 11.500 bereikt
70 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.