project home 4 updates 94 donateurs

Debuutalbum Hunting The Robot

door Hunting The Robot
 • De Eindhovense indierock band Hunting The Robot wil met jullie hun debuutplaat realiseren! De band ging in 2011 als een tornado door muzikaal Nederland dankzij een onverwachts positieve ontvangst van hun debuut-EP en one-off single. Die hen bracht bij oa De Wereld Draait Door, 3FM en popzalen van Rotterdam tot Groningen. Dit alles was gerealiseerd zonder inbreng van manager, platenlabel of boeker..

  **De actie op voordekunst is een groot succes! Bekijk de update van Hunting The Robot om te zien waar de extra bijdragen aan besteed worden**

  De vier eigenwijzelingen zijn nu klaar om haar debuutalbum op te nemen. Dit willen zij wederom doen op eigen conditie en vraagt daarom haar fans en gulle muziekliefhebbers om donaties. Dit op een win-win manier, namelijk via Crowdfunding.

  Het succesjaar 2011 is nu allang voorbij en Hunting The Robot heeft het oog op de toekomst; na een wisseling van bassist verslinden de vier mannen al ruim een jaar al hun tijd in de oefenruimte/studio voor het schrijven van een van de grootste happenings in een bands bestaan; Het Debuutalbum.
   

  Hoe dit gaat klinken? De jongens beloven grotendeels te breken met de stijl die is neergezet door eerder uitgebracht materiaal en focust nu meer op het liedje terwijl haar experimentele rand niet uit het oog wordt verloren. Sleutelwoorden van de sound zijn; grooves, samenzang en polyritmiek.
   

  De kracht van Hunting The Robot heeft altijd al gelegen in een hechte band tussen de vier leden en het harde werk die daaruit voortvloeit. Door haar DIY mentaliteit is de band kritisch geworden en stellen zij hoge eisen aan zichzelf. Daardoor was het antwoord makkelijk te vinden toen de vraag opkwam: ‘Hoe en met wie gaan we dit album eigenlijk opnemen?’ ‘Zelf.’
   

  Naast de vele uren die het album gaat kosten, kost het natuurlijk ook geld. Hunting The Robot heeft op dit moment geen platenlabel die hen zal ondersteunen tijdens het opnameproces en roept de komende zes weken alle muziekliefhebbers van Nederland op om hen te steunen via Crowdfunding.
   

  De campagne start op 5 november en zal duren tot en met 14 december. Binnen deze zes weken hoopt de band 2000 euro opgehaald te hebben. Zo niet, dan zullen alle donateurs hun geld terugkrijgen. Voor elke donatie staat een unieke tegenprestatie, beginnend bij het fysieke album een week voor de release op de deurmat voor €12,00. Des te hoger het geschonken bedrag, des te unieker de tegenprestatie. Hunting The Robot zal het geschonken geld gebruiken voor de mix en master van de plaat.
   

  www.huntingtherobot.com
  www.twitter.com/huntingtherobot
  www.facebook.com/huntingtherobot
  www.youtube.com/user/huntingtherobot 

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

project van Hunting The Robot

... (meer)

Dit project is 166% voordekunst
€ 3.332 doel van € 2.000 bereikt
94 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.