project home 3 updates 99 donateurs

Noorderparkbar

door Het komt altijd goed
 • De Noorderparkkamer serveert koffie met cultuur. Steun de Noorderparkbar, gebouwd van 100% Marktplaats materiaal. Zo help je mee aan de voortzetting van dé culturele ontmoetingsplek in Noord.
   
  Bureau SLA en Overtreders W bouwen een bar voor het Noorderpark in Amsterdam Noord. Deze bar wordt onderdeel van de Noorderparkkamer, een cultureel podium voor de buurt.
   
  Sinds 2008 organiseert de Noorderparkkamer vanuit een houten paviljoen in het park uiteenlopende culturele activiteiten voor en met Noorderlingen, in samenwerking met professionele kunstenaars. Dat gaat erg goed. Zo goed, dat de Noorderparkkamer ruimtegebrek heeft. Om door te kunnen gaan met het tot leven brengen van het Noorderpark, willen ze uitbreiden met een tweede paviljoen, de Noorderparkbar. Deze bar wordt een echte ontmoetingsplek voor de buurt, je kan er koffie kopen of gewoon genieten van het park. Het geld dat hiermee verdiend gaat worden wordt gebruikt om de programmering in de Noorderparkkamer ook in de toekomst voort te kunnen zetten. De Noorderparkkamer moet op deze manier meer zelfstandig kunnen draaien.
   
  De Noorderparkbar wordt het eerste gebouw van Nederland dat 100% marktplaats is: alle bouwmaterialen kopen we tweedehands op marktplaats.nl. De constructieve basis van het gebouwtje wordt gevormd door 3 gestripte frames van tweedehands bouwketen. Een van deze frames krijgt nieuwe wanden, gemaakt van marktplaatsmaterialen, de andere twee omlijsten het terras. Het wordt een kunstwerk op zichzelf.
   
  De strategie voor de Noorderparkbar is een mix van pragmatisme, idealisme en avontuur. We hadden een ontwerp kunnen maken voor een tijdelijk paviljoen, dat door een aannemer begroot en uitgevoerd kan worden. We doen het anders, om iets aan de buurt en aan de wereld te geven dat meer waarde heeft. Het proces is een avontuur: van tevoren is niet bekend hoe de bar er precies uit gaat zien. Belangrijk is dat de bar een hoge esthetische kwaliteit krijgt: ook met materialen van marktplaats kun je architectuur maken.
   
  Iedereen die iets verkoopt via marktplaats.nl heeft een verhaal. Naast de materialen verzamelen we ook de verhalen. Alle verkopers komen met hun foto en verhaal op de website www.hetkomtaltijdgoed.nl. Zo blijft de herinnering aan de herkomst van de materialen bewaard, terwijl het materiaal een tweede leven krijgt in de bar.
   
  Voor het bouwen van de bar is een klein budget beschikbaar gesteld door Ymere. Dat budget is net genoeg om de container met een bar en een toilet te bouwen. Maar niet genoeg voor een terras, en net dat beetje extra dat de Noorderparkbar tot een aanwinst voor het park maakt. Door donateur van ons project te worden, zorg je ervoor dat de bar een terras krijgt en een echt gebouwtje wordt. En help je de Noorderparkkamer met het realiseren van een nieuwe plek die het Noorderpark de komende vijf jaar leuker en levendiger maakt.
   
  In september gaan we bouwen. De eerste marktplaats-aankoop is al gedaan: een oude bakwagen om de materialen te verzamelen. In de herfst drinken we samen koffie in het Noorderpark. Het komt altijd goed…
   
  www.hetkomtaltijdgoed.nl
  www.noorderparkkamer.nl
  www.bureausla.nl
  www.overtreders-w.nl
   

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

project van Het komt altijd goed

... (meer)

Dit project is 100% voordekunst
€ 10.050 doel van € 10.050 bereikt
99 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.