project home 4 updates 44 donateurs

Innig

door annelies alewijnse
 • ‘INNIG’ wordt een kunstenaarsboek dat binnenkomt, voelbaar is. Alle troost die het mij oplevert mag de wereld in.
   
  Over het kunstenaarsboek
  Een boek over stilte waarin niks lijkt te gebeuren, maar van alles aanwezig is, een boek over intimiteit. We mengen, gaan in elkaar over, wel voelbaar maar niet helemaal te duiden: er ontstaat een nieuwe wereld, een wereld waarin het niet meer duidelijk is waar ik ophoud en jij begint. In deze wereld maak ik een tocht en kom langs verschillende mogelijkheden tussen jou en mij.
   
  Het boek zal gepresenteerd worden in Groningen bij Philip Elchers en in Leeuwarden bij Artemisia.
   
  Hoe wordt het gemaakt
  In dit kunstenaarsboek combineer ik beeld met tekst. Ik verzamel fragmenten uit boeken en beeldfragmenten die mij raken. Met de liefde voor dit al bestaande wonderschone materiaal ga ik schuiven totdat er nieuwe werelden ontstaan die ontroeren, waar ik mijn geluk, mijn verlangens herken.
  In dit boek worden de beide disciplines gelijkwaardig ingezet, waardoor de tekst het beeld beinvloedt en een gelaagdheid aanbrengt.
  Het beeld is opgebouwd uit collage (verknipt bestaand materiaal) meestal bewerkt met potlood of verf. De teksten ontstaan door het combineren van zinnen en losse woorden uit kranten en boeken (romans, dichtbudels, wetenschappelijke boeken).
  Er zullen ook koppelingen naar kleine animatiefilmpjes in het boek geplaatst worden om met beweging en geluid enkele dimensies en daardoor gelaagdheden, toe te voegen.
   
  Wat heb ik nodig
  Het boek is na een jaar van liefdevolle arbeid bijna klaar. De bibliofiele uitgever Philip Elchers in Groningen is enthousiast en wil het graag uitgeven.
  Om het uit te kunnen geven hebben we 5000 euro nodig.
   
  Tegenprestatie
  Ik ben erg blij met mijn fans en wil graag iets terugdoen, zoals originele collages, of bijvoorbeeld een orgineel miniatuurboekje dat ik in overleg met jou voor jou of een geliefde maak.  Op mijn website ( www.alewijnse.net ) zijn al collages te zien onder de kop: kunstenaarsboek INNIG.
  Uitgeverij Philip Elchers houdt van ‘bijzondere uitgaven’. Mijn boek zal doormiddel van draden en  uitgeknipte beeldfragmenten op de kaft een orgineel kunstwerk vormen.
  Ook biedt ik workshops in deze techniek aan omdat ik het bevrijdende van ‘het vinden in plaats van zoeken’ graag deel.
   
  Eerdere boeken van mij: ‘Bloeitakjes’ (Philip Elchers) en samen met Anne Vegter, ‘het veerde’ (Querido)
   
  De muziek die te horen is op het promotiefilmpje is van Bob Driessen (www.theamus.nl).
   

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer
  • Er zijn op dit item nog geen reacties
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

project van annelies alewijnse

... (meer)

Dit project is 100% voordekunst
€ 5.000 doel van € 5.000 bereikt
44 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.