project home 3 updates 55 donateurs

The Miktor & Molf Pool Project

door Miktor & Molf
 • Miktor & Molf willen op het NDSM terrein een sociaal sculptuur bouwen in de vorm van een betonnen Amerikaans zwembad, de vorm waarin het huidige skateboarden is ontstaan.

  In de zeventiger jaren was er een groot tekort aan water in Californië wegens droogte, waardoor mensen hun zwembaden niet meer mochten vullen. Een kleine groep skateboarders ontdekten dat de ronde vormen zich uitermate goed leenden om in te skateboarden. Het is de geboorte geweest van een mentaliteit. Skateboarders kijken tot op de dag van vandaag anders naar ingrepen in de openbare ruimte en reageren erop.

  Miktor & Molf willen met dit sculptuur iets teruggeven aan de openbare ruimte. Dit doen zij door er zelf een ingreep in te doen. Een sociaal, multi-interpretabel sculptuur, gebouwd door lokale kunstenaars en skateboarders, voor iedereen. Een kleine utopie waar anderen vrij op kunnen reageren, een sculptuur niet om slechts naar te kijken, maar om gebruik van te maken. Een ingreep waarvan we hopen dat anderen erop gaan reageren op manieren die we zelf niet hadden kunnen bedenken, zoals skateboarders dat doen. Miktor & Molf willen een plaats creëren waar mensen elkaar ontmoeten, die dient als achtergrond voor performances, als glijbaan, om op te klimmen; alles is mogelijk, zolang je het voor je ziet.

  We hebben een ideale plek hiervoor gevonden op het NDSM terrein. Een locatie waar overheden en bedrijven steeds meer de overhand krijgen, en waar de regelgeving strenger en strenger wordt. Daarmee zou dit project weleens de spreekwoordelijke 'laatste der Mohicanen' kunnen worden op het zo om zijn vrijheid geroemde NDSM terrein. Miktor & Molf koesteren een liefde voor de sfeer van dit terrein en zien daarom ook graag het NDSM terrein als achtergrond voor dit sculptuur. Het sculptuur zal worden gemaakt van beton en ongeveer 15m bij 10m groot worden, met hoogtes die variëren van 1,5m tot 2m. Zowel binnen als buitenkant zal worden beschilderd.

  Bij de realisatie van deze sculptuur krijgen Miktor & Molf hulp van de Belgische afdeling van Minus Ramps. Zij hebben ruime ervaring in het bouwen van betonnen objecten voor het skateboarden in alle mogelijk denkbare vormen in heel Europa.

  Project banner


  Je kunt dit project promoten door een project banner te plaatsen op je website of blog.

  Kopieer en plak de de banner code in je eigen website.

  Banner voorbeeld:
  Banner code:

  reageer Reacties tonen (4)
   • Hans Dijs
   • Hans Dijs zegt vet dit ik support dit project wel, mar war is mijn credit dan?
    1634 dagen geleden
   • Alex Post
   • Alex Post zegt gek he!
    1634 dagen geleden
   • Peter Herlaar
   • Peter Herlaar zegt Kom maar op!
    1634 dagen geleden
   • Rogier Hulst - Hand Jobs
   • Rogier Hulst - Hand Jobs zegt 100% !

    Genoeg mensen hebben hun portemonnee getrokken
    1633 dagen geleden
  Je dient eerst in te loggen voordat u een reactie kunt toevoegen!

Miktor & Molf
project van Miktor & Molf

De zoon van de dominee en de zoon van een soldaat. Miktor & Molf combineren commercieel werk met kunstenaarschap en maken tekeningen, collages, schilderijen, films, animaties, websites en nog veel meer. Bekijk anders hun site (www.miktorenmolf.nl) ev ... (meer)

Dit project is 100% voordekunst
€ 7.500 doel van € 7.500 bereikt
55 donateurs
Wat gebeurt er nu?

Hoera!
De financiering van dit project is geslaagd. De projecthouder krijgt van voordekunst de lijst met donateurs en zal spoedig contact opnemen om de gemaakte afspraken na te komen. Via de updates pagina op voordekunst houdt de projecthouder je op de hoogte van de vorderingen van het project.